Mission: Impossible - Leszámolás

Christopher McQuarrie harmadszor vállalta rendezőként, hogy Mission Impossible filmet készít és most már kijelenthetjük, hogy van érzéke hozzá, hiszen az ötödik fejezet (Titkos Nemzet) és a hatodik is (Utóhatás) zseniális lett.

mission_impossible_7.jpg

Forrás: indianexpress.com

A mostani, legújabb részben Tom Cruise mint az Impossible Mission Force (IMF) ügynöke a megszokott csapatával indul egy öntudatra ébredt entitás (Mesterséges Intelligencia) nyomába, vagyis vele tart Benji (Simon Pegg), Luther (Ving Rhames) és Ilsa (Rebecca Ferguson) és ezúttal egy új tag is: Grace (Hayley Atwell) a gyönyörű zsebtolvaj-nő.

A másik oldalon találjuk az említett "gonosz programot" és segítőjét, Gabrielt (Esai Morales) illetve az érdekből velük tartó Fehér özvegyet (Vanessa Kirby). Kapunk temérdek bunyót és remek autós-motoros üldözéseket, mégpedig gyönyörű helyeken: Velencében, Rómában és az Osztrák Alpokban.

Ethan Hunt ezúttal is túljár mindenki eszén sajátos álcázásaival (maszkjaival). Az utolsó 40 percben pedig annyi akciót kapunk, hogy még pislogni is elfelejtünk. A hegyek között száguldó vonaton zajló küzdelem az utóbbi évek legjobb akciófilmes jelenetsora. A Mission Impossible az idei év legjobb akciófilmje.

Értékelésem: 75% a legjobb részek szintjén van, csupán az alaptörténet miatt lemaradva tőlük kicsit. [1200]

1000_also.jpg