Kandahár

A modern időkben játszódó és napjaink háborús övezeteiben zajló kémes - kommandós sztorik, mindig is a gyengéim voltak. Gerard Butler neve pedig nálam mindig a gyors és kemény akció-jelenetekhez kapcsolódott. A két dolgot összekötve egy csihi-puhi akció-orgiára számítottam, ám a Kandahár kicsit több ennél.

kandahar.jpg

Ezúttal a script és Ric Roman Waugh rendező árnyalni akarják a Közel-keleti helyzetről elterjedt összképet, kiemelve, hogy az Amerika-ellenesnek tartott muszlimok között is akadnak emberséges, józan gondolkodású emberek.

A központi karakter a korosodó Tom Harris ügynök (Gerard Butler), aki egy iráni bevetése után (melynek során felrobbant egy föld alatti titkos atom-kísérleti bázist) Afganisztánba utazik egy újabb bevetésre. Csakhogy az irániak és a pakisztániak is utána küldenek egy elfogó csapatot, plusz a tálibok is a nyomába erednek. Két emberre számíthat, a helybéli Mo -ra és régi kollégájára Romanra. Mindketten kitartanak mellette és megtudjuk: a muszlimok is gyakran hasonlóan látják a világot, mint mi.

Értékelésem: 75%. (1044)

1000_also.jpg