Madarak a dobozban - Barcelona

Bár a Cinematrix lehúzza ezt a filmet, nekem nagyon tetszett; mondjuk úgy: ellenvélemény-poszt következik. Az eredeti, 2018-as Sandra Bullock főszereplésével készült Bird Box alapötletben és látványban volt erős, gyengécske alakításokkal. Aztán jöttek a spanyolok (Alex és David Pastor rendezők) és készítettek egy új megközelítésű "Madarak a dobozban" sztorit jobb alakításokkal, még jobb sztorival viszont gyengécske látvány-világgal ("zs" kategóriás CGI jelenetekkel) ezt el kell ismerni.

bird_box_barcelona.jpg

A kép forrása: spanjevandaag.com

A spanyol verzióban a központi karakter Sebastian (Mario Casas) a Földet megtámadó lények oldalán áll és a túlélőket csalja folyton tőrbe (erőszakkal felnyitva szemeiket) Egy nap azonban összefut egy olyan csoporttal, akiket megkedvel és védelmébe veszi őket. Megszereti a velük tartó kislányt Sofiát, akit inkább megmenteni akar. Innentől Sebastian pozitív hőssé válik. A film erőssége ez az átalakulás és az a tény, hogy a script illetve rendezés mer újítani az eredeti, amerikai változaton.

Ha eltekintünk a gyengébb vizualitástól, igenis izgalmas és érdekes a Madarak a dobozban - Barcelona, tele fordulattal és egy végső csavarral. Kapunk menekülős jeleneteket, véres harcot és érdekes karaktereket is.

Ha a 2018-as amerikai változat 80%, akkor ez a spanyol verzió sem marad el sokkal, nálam erős 75%-os. [1300]

1000_also.jpg