A kimenekítési projekt

Kínai - amerikai akcióthrillerként tekinthető meg a Netflixen "A kimenekítési projekt", mely az első felében kicsit unalmas, átlag-akciónak tűnik egy meglehetősen bugyuta sztorival, viszont később a film második felében változik a helyzet és egy egészen szórakoztató akció-orgia kerekedik ki belőle, köszönhetően a két főszereplő: Jackie Chan és John Cena élvezetes játékának.

hidden_strike.jpg

A sztori lényege: a kínai kormány egy különleges katonai egység kuvaiti bevetésével akarja kimenekíteni közel-keleti olaj-kitermelő bázisáról az embereit, mert egy nemzetközi banda megtámadja a telepet (nyilván az olaj ellopásának céljával). A banda vezetőjét Pilou Asbaek alakítja, a kimenekítő csapat főnökét pedig Jackie Chan, akinek egységében gyönyörű lánya is jelen van: Chunrui Ma.

A korábbi pankrátor, John Cena karaktere összetett: kezdetben a támadókkal van, de utána átáll a kínaiakhoz. Na, innentől lesz jó a film, mert a Jackie Chan - John Cena páros egyszerűen frenetikus. Jók a poénok és működni kezd a film. A két színész show -t csinál.

Az utolsó 30-40 perc kimondottan látványos és az összkép pozitívba vált, ha van türelmünk kivárni a film második felét. Értékelésem a két főszereplő miatt: 75%. Bevállalható, korrekt kis mozi. (1225)

1000_also.jpg