A gyilkos járat (Bullet Train)

David Leitch a tavalyi év legjobb akciófilmjét készítette el, amikor megrendezte A gyilkos járatot, olyan sztárokkal, mint Brad Pitt és Aaron Taylor-Johnson. (Utóbbi pasas a "rossz nyelvek" szerint az új James Bond lesz.)

gyilkos_jarat.jpg

A kép forrása: whats-on-netflix.com

A film stílusa a karaktereket illetően kicsit Guy Ritchie -re emlékeztet, akcióiban pedig inkább Tarantinot idézi. De a legjobbak a párbeszédek, főleg a két laza bérgyilkos: Mandarin (Aaron Taylor-Johnson) és Citrom (Brian Tyree Henry) között. A film helyszíne végig egy száguldó japán vonat, mely Kyoto városába tart. A kevés utasról mint kiderül nem véletlenül utaznak a szerelvényen: mindannyian kötődnek (így vagy úgy) a japán alvilág fejéhez, Fehér Halálhoz (Michael Shannon).

A alapsztori több fordulatot vesz, kapunk meglepetéseket és rengeteg látványos bunyót illetve tűz-párbajt és kardozást is (japán szamuráj-karddal). Egyes részek kicsit a Kill Bill -t juttatják eszünkbe. A gyilkos járat egyszerre izgalmas, vicces és látványos.

A legjobb alakítást Brad Pitt nyújtja, aki végig egy tőle szokatlan laza, kicsit flegma bérgyilkost játszik. Mindent egybevéve ez a film remek szórakozás azoknak akik szeretik Tarantinot, Guy Ritchie-t és úgy általában a színvonalas akciófilmeket.85_szazalek.jpg

1000_also.jpg