A galaxis őrzői 3.

Az eredeti, 2014-es Galaxis őrzői (James Gunn rendezésében) azonnal hatalmas kedvencem lett, már a megjelenésekor. Nem csak a sajátos jövőbeni és kicsit meseszerű Marvel-világ nyerte el a tetszésem rögtön, hanem a színes, szórakoztató karakterek egész sora is: főleg a Peter Quill (Chris Pratt) - Gamora (Zoe Saldana) - Drax (Dave Bautista) hármas.

galaxisorzoi_3_szereplok.jpgdigitalspy.com

A második epizód azonban nagy csalódást jelentett 2017-ben (a túltolt Ego karakter alias Kurt Russel alakítás miatt) és így nagyon vártam a 3. részt, hogy az jó lesz e vajon. Aztán megnéztem a megjelenésekor (2023 májusban) és tetszett, bár nem érte el nálam az első rész szintjét. Túl nagy hangsúlyt kap benne ugyanis a jópofa, de néha már kicsit "túl sok" Mordály (Rocket). Meg persze a "cuki kis lények" sokasága is too much.

Ugyanakkor sok a látványos jelenet, bár a 159 perces játékidőt átgondolhatták volna mert annyira azért nincs sok jó scene ami ezt indokolná. De mégis csak baromi látványos, többnyire izgalmas, néhol vicces. Ami az értékeléseket illeti: a legelső epizód nálam 90%-os, a második csak 65% ez a legújabb fejezet pedig a kettő közt 70%-ot kap tőlem. A Galaxis őrzői fanoknak tetszeni fog (ha még nem látták).1182

1000_also.jpg