65 - dínós film Adam Driverrel

A 65 című film Scott Beck és Bryan Woods rendezésében egy érdekes elképzelést vet fel: nevezetesen azt, hogy a dinoszauruszok kihalásának idején - vagyis épp 65 millió évvel ezelőtt - már létezett modern eszközökkel rendelkező ember, aki teljesen véletlenül landolt a Földön (voltaképp "hajótörést" szenvedve). Az említett ember, Mills (Adam Driver) egy űrhajós egy másik planétáról.

65_film.jpg

A kép forrása: thefutureoftheforce.com

A filmet nézve ezen az egészen nincs időnk töprengeni, mert hősünk izgalmas menekülős-harcba kezd az itt élő húsevő dinoszauruszokkal. Közben a vele együtt hajótörést szenvedő kamasz-lányt is menekíti. Ő Koa (Ariana Greenblatt) akivel nem értik egymást, lévén, hogy más nyelveken beszélnek. A kislány csupán egyszerű utas volt a hajón, ahol a teljes személyzet és minden utas meghalt (Koa szüleivel együtt). Egymásra vannak utalva tehát a menekülés során, melynek célja egy űrhajójukról leszakadt hazatérő-egység (afféle űr-komp). Idejük viszont nem sok van, mert Mills műszerei jelzik: hamarosan becsapódnak a meteoritok a Földbe.

A 65 izgalmas film, tele remek dínós jelenettel és két ember viszonyának sajátos alakulásával. Érdemes megnézni. Értékelésem: 70%. (1146)

1000_also.jpg

Címkék: 65, Adam Driver